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Maccarùn e cime de rape e l'alicce d'usprone, Ricetta Barese

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papillon288
view post Posted on 12/10/2009, 19:33




Ricetta:


Maccarùne che cime de rape...
Se pigghie rète 500gr Maccarùne o de strascenàte - e nu mazze de cime de rape vilirrde vilirde.chisse se pulizzene lassànn'o quèste le cemòdde e le frunze tenerèdde.
Pò se l'avene bbèlle bbèlle ,se scuoèscene e sammènnene ilnd'a nutiàne chine d'acque ca se mètte sop'o ffoeche .Acquànne vùgghie lè vviva s' ammènerenzime le maccarùne e le cime de rape che nu picche de sale e s'acchemmògghiearrète, lassanne u chevlirchie nu discete sgarassàte acchesi acquànne lèsse a ffèrve la sckùme nonn'èsse da fore. che la checchiàre de tàuue s'aggirenepe no ffalle appezzecà sotta. e oggn'è ttande s'attèndene e s'assàbrene pe vedè ce sso ccuètta
Ndratàndeo cueèste d'ù tiàne se mètte na cazzaròle peccnònne, che mminze quintde d'ègghie.Come lèsse a ffèrve,s'ammènene ilnd'a ccuss'ègghiefrevùte l'alisce d'u sprone, dopo levàte u ssale. Acquànne le maccarùne e le cime de rape sòarrevàte a la chettùra ggùste se scuèscene ilind'o scolapapàste astepànne ilind'o tiàne nu picche d'acqua calde .Le cime de rape e le maccarùni se mèttene ilind'a nu piattòne se pigghie po' la cazzaròle d'ù suche se sciònge nu picche d'acqua calde de le maccarùne p'allungà u bbrote ca se spanne sop'a la toppe de le maccarùne e ccime de rape .Se volde ,s'aggire e s'ammène rraddòre depèpe. Aprite le garze, spendàdeve la clinde de la calzùne e che la ferale apèrte dàdele n-guèrpe.Oggn'e ttande peggiàte.....




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Traduzione:


Maccheroni con cime di rape.
Dosi x 4 persone: Maccheroni o strascenàte gr 500- sale-un mazzetto di cime di rape verdi e tenere- olio - peperoncino piccante - volendo a piacere uno spicchio d'aglio - 2 filetti alici in salamoia..

Preparazione: in una pentola di circa 4 litri d'acqua mettere acuocere metà mazzetto delle cime di rape,quando l'acqua bolle aggiungere i maccheroni ,fare attenzione alla cottura ogni tanto assaggiate che non si cuociono troppo.. a parte in un tegame abbastanza grande, mettere un pochino di olio doliva ,il peperoncino, le rimanenti cime di rape,e i filetti di alici puliti dal sale. fare soffriggere un pochino . scolare bene la pasta e tenere un po d' acqua di cottura..aggiungere al soffritto mescolate bene piano i maccheroni fare insaporire il tutto.. e servite ancora fumanti...

Edited by Ferefe84 - 16/10/2009, 22:32
 
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view post Posted on 31/10/2021, 17:21
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